Bitcheink velünk élnek. Még inkább bennünk. Így van az ember megalkotva. A kapcsolati háborúk tétje nem az, hogy elkergessük őket, hanem hogy nyissunk teret nekik is. Sok ezer éve áll a világ, nem is tud másra visszatekinteni, csak katasztrófára, ha úgy vesszük, hogy cél az árnyékoldal elnyomása. Az árnyékot nem lehet kihívni szkanderre, nem lehet elkergetni, nem érdemes megutáni. Arra hivatkozik, neki ugyanúgy helye van mellettünk, mint a napfénynek felettünk.

Vagy a holdfénynek, ha már itt tartunk.

Egy böjt alatt mindig minden nehezebb, egy böjt után mindig minden könnyebb. Például a bitchekkel kisétálni a fényre. Nem is barátnői, nem is nővéri kapcsolat ez. Promenád közben, utunkon kart karba öltve biccentünk hatalmas lelki békében boldog-boldogtalannak, ilyenné tett minket a méregtelenítés. Kívül ellenség, belül ölelő mester. Az az igazi. Nem a nyugati típus, akivel szemben riadt, elmeszesedett tiszteletben állunk szemlesütve. Hanem a keleti fajta, akinek vajmeleg arcát is meg szabad simogatni ölelés közben.

És amikor, mert a hétköznapok elég gyakran errefelé görbülnek, megint kitör egyik vagy másik amazon a nőből és az anyából, az csak látványosságában rémisztő. Valójában csak jelét adja, hogy szerinte neki is van helye köztünk. Nem érdemes haragudni rá. Azaz magunkra. Ha túlhordjuk magunkban a meg nem értett kamaszlányt, sebzett kisgyereket, nincs min csodálkoznunk. És néhányan vagyunk ezzel így.

Mert a feladatot nem az önuralom, hanem az önismeret mentén fogjuk felismerni. Nagyon csúnya, ha repülnek a tárgyak és repüln az ordítás. De ez annyi, mint minden betegségnél a tünet: kellemetlen és hasznos.

Adjuk meg neki a figyelmet, amelyet kér, kér, majd követel, azaz figyeljünk oda minden bennünk élő bitch szavára. Egy csendes pillanatban kérdezzük meg őket, mit szeretnének.

Minden bizonnyal tanulunk a válaszból.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lunarium.blog.hu/api/trackback/id/tr382872359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása